Bowling i Vita Huset

Att de flesta amerikanska presidenter genom åren har varit mer eller mindre duktiga golfspelare känner de flesta till. Men bowlande presidenter är mer okänt.

Två bowlingbanor byggdes år 1948 på bottenvåningen av Vita Huset, i den från TV så bekanta West Wing. Banorna byggdes som en födelsedagspresent till president Harry Truman. Några år senare, 1955, flyttades banorna till en annan byggnad i anslutning till Vita Huset, främst för att bli mer tillgängliga för alla anställda. Den ursprungliga platsen är nu även den känd från många TV-dramor: White House Situation Room, där presidenten befinner sig under kriser och viktiga militära operationer.

Slutet för Trumans bowlingbanor kom år 2014, då de bedömdes vara för dyra att reparera efter åratal av dåligt underhåll. Men det betydde inte slutet på bowling i Vita huset.

Nixon var en hängiven bowlare

Bowling i Vita Huset, akt 2

Redan 1969 byggdes en annan bowlingbana i Vita Huset, denna gång till president Richard Nixon som var en hängiven bowlare. Banan ligger under ingången till Norra Portalen. Den har en enda bana, men finns fortfarande kvar, restaurerad 1994, och nu senast 2019.

Spelar Trump bowling? Och om han gör det, fuskar han precis som han gör i golf?

Kommentera

Vänligen skriv din kommentar
Vänligen ange ditt namn

två + ett =

Följ Oss

Följ oss på sociala medier så att du inte missar något.

Related Articles