Video: Fixa spärren med 3-6-9-systemet

Att slå många strikar är vad vi alla strävar efter när vi bowlar. Stikar är sexiga. Men om målet är en hög poäng är det ännu viktigare att man sätter alla spärrar. Vi går igenom det populära och enkla 3-6-9-systemet.

3-6-9-systemet

För att fixa spärren är det viktigt att ha en plan, ett system. Ett av de vanligaste systemen är 3-6-9-systemet, som förklaras i videon ovan. Systemet bygger på att man hela tiden siktar över samma pil på banan, och flyttar fötterna 3, 6, eller 9 ribbor till höger eller vänster, beroende på vilka käglor som ska slås ner. Exakt vilka ribbor du kommer att stå över beror naturligtvis på hur mycket skruv du har på kloten, men principen att flytta 3, 6, eller 9 ribbor förblir detsamma.

När du väl bemästrat 3-6-9-systemet försvinner mycket av osäkerheten i spelet, och du kan bowla med ett bättre självförtroende. Allt du nu behöver fila på är att sikta på samma pil hela tiden, och leverera en repeterbar sving.

Överkurs

När du bemästrat systemet kan du studera vidare. Här en video som går lite mer på djupet i hur du klarar spärren. I grund och botten samma 3-6-9-system, men med en liten variation där käglor till höger klaras genom att flytta 4-8-12, samtidigt som siktet ändras en halv, en, eller en och en halv pil. En variation på 3-6-9-systemet du kan pröva när du bemästrat det.

Kommentera

Vänligen skriv din kommentar
Vänligen ange ditt namn

sex + arton =